Adatvezérelt, szoftveres egészségügyi kormányzat

Az egészségügyben alkalmazható digitális megoldások említésekor rendre elsősorban a hardware megoldások kerülnek előtérbe, vagy legfeljebb a kormányzatilag kötelező adatközlés. 

De ennek a területnek számos más aspektusa van, amelyek mára teljesen automatizálhatóvá válták, lényegi emberi beavatkozás nélkül folyhatnak és egyértelműen a legjelentősebb hatékonyság növekedést lehet velük elérni. 

Mára a fogászati szoftver – különösen a koronavírussal, háborúval, energia válsággal fűszerezve – olyan alapvető és legfontosabb eszközei lehetnek a költségek csökkentése mellett a bevétel növelésének, amely kulcsfontosságú lesz a teljesen kifordult helyzetekben. Megoldást és segítséget kínálhat akkor, ha a páciens már nem jön be magától az ajtón, vagy, ha be is jön, már kevesebbet tud csak költeni, vagy, ha fel kell venni a kesztyűt és a Google Adwords már nem hozza azokat az eredményeket, amiket a kezdeti időszakban néhány éve. 

Automatizmusok, statisztikák, mesterséges intelligencia, a humán erőforrás háttérfeltételeinek javítása, gazdasági hatékonyság növelés – ezeket a megoldásokat mind a számítástechnika hozza el nekünk, amely azonban mit sem ér a tudatos vezető nélkül!

%d bloggers like this: